Nyilvánosság – információk naprakészen

Látszik-e az ifjúsági munka? Mi látszik belőle? Kik látják? Azt látják, amit láttatni akarunk? Sok-sok kérdés, amiket rendszeresen felteszünk magunknak. És ezeken a kérdéseken a Go free! projekt kapcsán is elgondolkodhatunk és gondolkodtunk is. Ezért már a pályázat beadásakor külön alprogramban terveztük kommunikációs tevékenységünket. 

A Nyilvánosság alprogram célja a láthatóság, kommunikáció, multiplikálás:

– a tevékenységek, eredmények, hatások láthatóvá tétele minél nagyobb körben, 

– erősítsük szervezeteink, a városi ifjúsági munka ismertségét, elfogadását, 

– kidolgozzuk és alkalmazzuk a különböző generációkhoz illő kommunikációs stratégiánkat, 

– tudatosabb, tervezettebb legyen média megjelenésünk. 

Programjainkról, a projektet megvalósító szervezetek mindennapjairól aktuális információk leggyorsabban, naprakészen itt találhatók.

Go free! pályázat Facebook oldala

A projekt 17 hónapja alatt megvalósuló programok mennyisége, a projekt összetettsége miatt döntöttünk egy önálló Facebook oldal létrehozásában, ahol csak a Közös Értékeink Programhoz és a Go free! projekthez kapcsolódó aktualitásokat teszünk közzé. Így egy helyen jelennek meg az információk és folyamatában is követhető a munkánk, hol előzetes híradás, meghívók, programajánlók, hol utólagos beszámolók formájában.

Az oldalt a konzorcium vezető Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány kezeli.

Liget Ifjúsági Tér Facebook oldala

A Go free! projekt programjainak, a partneri együttműködéseknek, találkozóknak, egyeztetéseknek is színtere a közösségi tér, emellett a városi ifjúsági munkával kapcsolatos információk is megjennek az oldalon.

Az oldalt a Liget Ifjúsági Teret működtető Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány kezeli.

Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány Facebook oldala

A Go free! projektben az ötlettől a pályázatíráson át a megvalósításig partnerünk a Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány. Oldalukon nyomon követhető az alapítvány lelki egészségvédelem területén végzett megelőző, egészségvédő, segítő, tevékenysége, aminek része a projektben megvalósított sok-sok program is. Az alapítvány tevékenysége megmutatja, hogy milyen sokszínű is az egészségvédelem.

„KreaKtív”

Megalakult a „KreaKtív” önkéntes vizuális csapat, ami a projekt, a Békéscsabai Diákönkormányzat és a Liget Ifjúsági Tér közösségi média megjelenéseit szervezi. Már készítettek tartalmakat, azonban a rendszeres megjelenést 2024 februárjától tervezzük, ugyanis a tartalomgyártás tervezése, a felkészítés 2023 szeptember-december hónapokban történt. A „KreaKtív” csapat 10 középiskolás diákból áll, akik egyben a Békéscsabai Diákönkormányzat tagjai is, munkájukat kommunikációs szakemberek segítik.

A Go free! projekt kommunikációja a Békéscsabai Diákönkormányzat Instagram és TikTok oldalain történik majd.

https://www.instagram.com/bekescsabai_dok/

https://www.tiktok.com/@bcsvdok