Konnekt alprogram

A Konnekt alprogram fókuszában a hálózati együttműködés áll.

Programelemeinken új helyzetekben találkozunk azokkal a partnerekkel, akikkel már régebb óta együttműködünk, de törekszünk új elérésekre is, azon szervezetek, szakemberek bevonására, akikkel még nem volt alkalmunk találkozni, együtt dolgozni. A Go free! projekt a békéscsabai települési ifjúsági munka hálózatának alapjain, azt erősítve szerveződik.

Programelemek

TÉRFIGYELŐ ifjúsági konferencia, nyitó és záró rendezvény

Megvalósítója: Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány

A TÉRFIGYELŐ ifjúsági konferencia alapítványunk konferencia sorozata, 2018 óta szervezzük, témájában, módszereiben aktualitásokra reagálva. A projekt keretében sajtótájékoztatóval egybekötve 2023 szeptemberében a nyitó, 2024 novemberében a záró rendezvény szerepét tölti be, a közép-békési ifjúsági együttműködés keretében túllép Békéscsaba határain és kibővíti a hálózati együttműködést Békés, Gyula ifjúsági szervezeteivel is. 

A konferencia helyszíne a Liget Ifjúsági Térnek is helyet adó Körösök Látogatóközpont, résztvevői a projekt célcsoportjának és partnereinek képviselői, fiatalok és a települési ifjúsági munka szereplői. 

KÖZELÍTŐ közösségi beszélgetések

Megvalósítója: Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány

A projekt során 6 alkalommal tervezünk közösségi beszélgetéseket, az Európai Unió Alapjogi Chartájának 6 fejezete adja egy-egy beszélgetés fő irányát, a résztvevőkkel a Méltóság, Szabadság, Egyenlőség, Szolidaritás, Polgárok jogai és Igazságszolgáltatás témaköröket járjuk körbe. Helyszínként olyan közösségi teret választunk, ami az adott témához illeszkedik.

Célunk: párbeszédet kezdeményezni, a KÉP pályázat és a Go free! projekt által a hétköznapi közös gondolkodás részévé tenni az európai alapértékeket; a helyi látóúton megismerni békéscsabai tereket, szervezeteket; hálózati együttműködéseket generálni; a korábbi közösségi beszélgetések élményét feleleveníteni.

KÉPalkotó – érzékenyítő workshopok ifjúsággal foglalkozó felnőtteknek

Megvalósítója: Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány

A KÉPalkotó programelem célja a fiatalok körében elérhető referencia-személyek számára olyan érzékenyítő worshopok megvalósítása, amelyek lehetőséget adnak a résztvevők számára ahhoz, hogy “képet alkothassanak” a szabadság, a méltóság, az egyenlőség, a szolidaritás európai jogok alapvető szerepéről és annak a saját mindennapi tevékenységük keretében történő megvalósításának útjairól.