KÖZELÍTŐ közösségi beszélgetések 

A sorozat első alkalmára Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány együtt hívta meg a békéscsabai szakembereket, szervezetek képviselőit.

időpont: 2023. augusztus 29. kedd 15.00-16.30

helyszín: Körösök Völgye Látogatóközpont I. emelet – Réthy terem és Liget Ifjúsági Tér (5600 Békéscsaba, Széchenyi liget)

házigazdák: 

Varga Tamás alpolgármester

Zsótér Mária, a Táliber Alapítvány elnöke, a Liget Ifjúsági Tér szakmai vezetője

A közösségi beszélgetés, mint egy helyi látóút lehetőséget adott arra, hogy azokkal a szervezetekkel, szakemberekkel is beszélgessünk a fiatalokról, ifjúsági munkáról, akiknek ez nem elsődleges feladatuk, ugyanakkor saját területükön meghatározóak, széles kapcsolati hálóval rendelkeznek, dolgoznak fiatalokkal, saját szakmai tapasztalataikból látják a korosztályt, ismerik a békéscsabai lehetőségeket, így a városi ifjúsági munka számára fontos visszajelzéseket adhatnak. 

Békéscsaba MJV Önkormányzata 2009 óta ítéli oda a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést, amivel a fiatalokért végzett munkát ismeri el. Beszélgetésünkre ezúttal a díjazottakat is meghívtuk, akik közül többen elfogadták a meghívásunkat.

Főbb témáink voltak:

– Békéscsaba Város települési ifjúsági munkájának bemutatása, eredmények, kihívások (városunk ifjúsági koncepciója és cselekvési terve ITT érhető el)

– A Liget Ifjúsági Tér (az önkormányzat által tavaly létrehozott ifjúsági közösségi teret a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány működteti)

Go free! projekt és a Közös Értékeink Program bemutatása (a Táliber Alapítvány másfél éves ifjúsági munkát támogató projektje)

– Kerekasztal beszélgetés

World Café

A KÖZELÍTŐ közösségi beszélgetések sorozatot a „Go free! – képessétevés, közösségépítés, hálózatosodás a békéscsabai fiatalokért” keretében szervezzük.

A projekt az Európai Unió illetve az ÖKOTÁRS Alapítvány és partnerei támogatásával valósul meg.

„Az itt kifejtett tartalom nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság vagy a végrehajtó ügynökség (EACEA) álláspontját, kizárólag a szerzők gondolatait és véleményét. A Bizottság és az EACEA semmilyen módon nem felelős ezekért.”